Spökprästgården i Borgvattnet

In Sevärdheter by admin Comments

Knackande ljud, vickande gungstolar, gråterskor, en madonna i spegeln, och steg i trapporna är bara några av de oförklarliga saker som folk som övernattat på Spökprästgården i Borgvattnet berättar om.

Gården stod färdigställd 1876 och knappt 90 år senare hörs de första vittnesmålen där det berättas om hur de blivit utkastad från, den numera berömda, gungstolen, fått sin tvätt nerkastad från linan och vaknat mitt i natten med en förut intet existerande soffa med tre damer sittandes, hört hjärtskärande och ilande gråt och även sett tavlor ramla ner från sina spikar.

Bo på Spökprästgården

Den som är modig kan övernatta i Borgvattnets spökprästgård! Om du inte känner för att övernatta så finns det ett café där du kan ta en kopp kaffe med dopp, eller provsitta gungstolen som bland annat varit i Povel Ramels ägo och som setts på Hylands hörna där även Sickan Karlsson och Simon Brehm provsuttit den. Spökprästgården har genom åren varit med i flera TV-program om det övernaturliga, bland annat Ghosthunters, Det Okända och nu senast Aftonbladet viral TV.