Hembygdsgården i Pålgård är belägen på den s.k. Kyrkslätten, som är den äldsta kulturbygden i Ragunda. Området har förklarats vara av historiskt riksintresse och gården är en unik kulturhistorisk tillgång för såväl kommunen som länet. Gården är en gammal länsmansgård med sekelskiftesprägel. Här finns skolmuseum, gårdsmuseum, släktforskningsföreningen Ragunda Emigrantcenter, lanthandel och postkontor för barn samt ett vagnsmuseum.

#hembygdsliv
Varje torsdag i juli är det liv och aktivitetet på hembygdsgården. Då kan du baka din egen kaka i bagarstugan och njuta av nygräddat tunnbröd. Det visas film på lagårdsbotten, barnen leker i historien i det olika barnvänliga miljöer vi har. Det mjölkas, tvättas. Det stämplas post och någon går och handlar. Du kan bli guidad i våra muséer. Om du är intresserad att söka efter någon person i din släkt, eller komma igång med släktforskning finns det hjälp att få dessa dagar. Dessutom är det olika teman varje torsdag. Det kan vara att koka ost eller att slåtta hö.

Utöver detta är det som vanligt öppet i serveringen med hembakat bröd och du kan utmana dina kompisar eller familj i lagårdsbottengolf. Slöjdare visar sitt hantverk och musikerna förgyller den vackra gården med musik. För aktuella öppettider hänvisar vi till hemsidan.

Kontakt
Ragunda Hembygdsförening
Pålgård 207
844 91 Hammarstrand

Telefon: 072-574 61 87
Epost: info@ragundahembygd.se
Webbplats: ragundahembygd.se

Share this Project